Onze openingstijden

Dinsdag t/m zaterdag
9.00 – 17.00 uur

Zondag Gesloten
Maandag Gesloten

Zeilkleding

De juiste zeilkleding maakt dat u het warm & droog kunt houden en comfortabel zeilt. Kou kan de pret aardig bederven… We informeren u graag over onze hoogwaardige collectie technische zeilkleding voor zowel dames als heren.

Goed gekleed betekent een 3 lagen systeem:

De eerste laag zorgt ervoor dat uw huid droog blijft en dat de lichaamswarmte vastgehouden blijft. Alleen een huid die droog is kan de warmtehuishouding van het lichaam perfect regelen. Thermo onderkleding wordt direct op de huid gedragen. Dit materiaal heeft een hoge absorberende werking, maar laat vocht ook weer gemakkelijk los. Ondanks het feit dat deze kleding erg dun aanvoelt, is het vele malen beter dan een katoenen T-shirt. Thermische onderkleding neemt minder dan 4% vocht op. Dit in tegenstelling tot katoen, dat gemakkelijk 3 keer het eigen gewicht aan vocht opneemt. Een droge huid omgeven door warme lucht is dus van vitaal belang om warm te blijven.

De isolerende tussenlaag houdt het lichaam warm. Deze laag zorgt ervoor dat de warmte die het lichaam genereert optimaal benut wordt en niet verloren gaat. De tweede laag draagt u direct over de thermische onderkleding. Dit kan door een goede trui en broek met een goed draagcomfort. Gebruik bijvoorkeur stof die winddicht is, waterafstotend en een hoge isolerende werking heeft. Deze tussenlaag bestaat doorgaans uit microvezels en synthetische stoffen die de lichaamswarmte vasthouden. Fleece bijvoorbeeld is een uitstekende tussenlaag, houdt nauwelijks vocht vast en isoleert prima.

De derde laag moet er in de eerste plaats voor zorgen dat er geen water van buiten naar binnen komt en er geen afkoeling door wind plaats vindt. Het zeilpak beschermt het lichaam tegen regen en wind. Zorg voor een waterdichte maar ademende buitenlaag. In geval van Goretex en soortgelijke materialen wordt transpiratievocht tevens uitgewasemd naar buiten en heeft het zeilpak ademend vermogen.