Onze openingstijden

Maandag t/m vrijdag
9.00 – 18.00 uur

Zaterdag 9.00 – 17.00
Zondag 10.00 – 17.00

Zoek
Sluit dit zoekvak.
Zoek
Sluit dit zoekvak.

Reddingsvesten

Voor zowel het bekende oranje reddingsvest als een zwemvest en automatisch reddingsvest bent u bij ons aan het juiste adres!

Het (oranje) reddingsvest is een reddingsmiddel dat dient om een drenkeling veilig drijvend te houden. Dit vest corrigeert een verkeerde houding in het water, zodat het gezicht altijd boven water zal blijven waardoor verdrinking verhinderd wordt, ook bij een bewusteloze drenkeling.
Een zwemvest is enkel bedoeld als drijfhulpmiddel en niet als reddingsmiddel en wordt gebruikt voor bijvoorbeeld waterskiën, surfing, jetski’s, kanovaren en andere watersportactiviteiten.

De automatische opblaasbare reddingsvesten hebben ten opzichte van de oranje vesten een beter draagcomfort doordat ze veel compacter zijn. Het vest wordt automatisch opgeblazen zodra u te water komt, daarnaast is hierbij de mogelijkheid het vest d.m.v. een trekkoord te activeren of het zelf d.m.v. het blaaspijpje op te blazen. Het juiste vermogen voor deze automatische reddingsvesten is altijd afhankelijk van de gedragen kleding. Tijdens het dragen van luchtige zomerkleding en voor kleine kinderen is een reddingsvest van 150N voldoende. Het juiste reddingsvest bij het dragen van zware zeilkleding is een vest met een vermogen van 190N tot 275N.

In ons assortiment vindt u tevens bijbehorende accessoires als life-lines, kruisbanden, patronen & zouttabletten, verlichting en reddingsvesten voor uw hond of kat.